Annons

Prisökningarna avtar i Finland

Ekonomi • Publicerad 15 maj 2023
Prisökningstakten i Finland dämpades i april jämfört med mars, om man jämför konsumentpriserna med månaden före. Arkivbild
Prisökningstakten i Finland dämpades i april jämfört med mars, om man jämför konsumentpriserna med månaden före. ArkivbildFoto: Sergei Grits AP/TT

Konsumentpriserna i Finland ökade med 0,3 procent i april jämfört med månaden före. Det kan jämföras med prisökningarna på 0,6 procent i mars, enligt Finlands statistikbyrå.

I årstakt gav prisökningarna i april en inflation enligt måttet KPI på 7,9 procent i april, oförändrat jämfört med mars.

Samtidigt redovisar statistikbyrån ett fall för detaljhandeln på 4,4 procent i mars. Det kan jämföras med en tidigare beräkning som visade på ett fall för detaljhandeln i mars på 5,8 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons