Annons

Rånade man utanför polisstation – två döms

Brott • Publicerad 12 juli 2023
Två män döms för ett rån utanför polisstationen i Kiruna. Arkivbild.
Två män döms för ett rån utanför polisstationen i Kiruna. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Två män i 30-årsåldern har dömts till fängelse för ett rån som skedde precis intill polisstationen i Kiruna centrum i maj, skriver NSD. En polis som bevittnade händelsen från fönstret på stationen uppfattade det som ett begynnande bråk och slog larm till kollegorna.

– Först såg de ut som att de pratade men ganska kort därefter såg jag hur två av personerna höjde sina händer och det såg ut som att de gjorde sig beredda för att slåss, uppger polisen i förhör.

Annons

Det visade sig att det handlade om ett rån där en man i 20-årsåldern blivit slagen och under misshandeln bestulits på mobiltelefon, smartklocka och nycklar.

En av männen döms till fängelse i ett år och sex månader för rån, medan den andre döms till ett år och tio månaders fängelse för rån samt två fall av brott mot knivlagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons