Så hänger Jamboreen ihop

Skåne/Kristianstad Hela lägret är uppbyggt kring fyra städer.
Publicerad 4 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
World Scout Jamboree på Rinkabyfältet.
World Scout Jamboree på Rinkabyfältet.

Hela lägret är uppbyggt kring fyra städer. De har fått sina namn efter de svenska årstiderna. I varje stad finns det subläger som är kopplade till just den årstiden.Till exempel hittar vi Åre i Vinterstaden Hunneberg i Höststaden och Vimmerby i Sommarstaden. Totalt finns det 18 sådana här subläger.

Mitt i lägret ligger det stora Four season square. Här hittar man bland annat informationsdisken och jamboreeshopen.Men det finns också delar av lägret som inte är synligt vid första anblicken.Bland annat har det grävts fem nya brunnar för vattenförsörjning under lägret. Det har också grävts ner två mil avloppsledningar, två mil vattenledningar, samt internet och el.Avloppsledningarna går till de 1 000 vattentoaletter som finns på området.

Det finns också en del oväntade inslag på lägret. Bland annat ett tivoli, som deltagarna själva har byggt upp av naturmaterial. Eller vad sägs om ett helt eget postkontor och fungerande postgång?Den som saknar rena kläder behöver inte gå långt för att hitta till lägrets egna tvättinrättning. Här kan man för en summa pengar få nytvättade kläder.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.