SD miste drygt var femte väljare

Nyheter SD har förlorat två enheter av de 8,9 procent som förra månaden sade att de skulle rösta på partiet i ett riksdagsval, skriver Metro.
Publicerad 9 januari 2012 • Uppdaterad 30 november 2021

SD har förlorat två enheter av de 8,9 procent som förra månaden sade att de skulle rösta på partiet i ett riksdagsval, skriver Metro.

Förändringarna är små bland de övriga partierna. Alla utom Vänsterpartiet har gått upp med några tiondedels procentenheter. V backar en halv procentenhet och i Yougovs undersökning ser det ut som att Socialdemokraternas ras har hejdats. Partiet har ökat 0,6 enheter.

Miljöpartiet är rekordstarkt och får stöd av 14,6 procent av väljarna i Demoskops undersökning i januari, en ökning med 3,1 procentenheter sedan förra undersökningen, skriver Expressen.

Men enligt Demoskop fortsätter Socialdemokraternas nedgång. Nu får S 23,9 procent, minus 2,2. Även Kristdemokraterna har ett allt svagare stöd av väljarna, 2,9 procent, minus 0,4, medan Vänsterpartiet liksom Sverigedemokraterna. V med 1,7 till 5,9 procent och SD med 0,9 till 6,0.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.