Annons

SD rasar mot röd-grönt förslag

Skåne Sverigedemokraterna tänker inte svika sitt vallöfte.
Publicerad 28 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Partiet är mitt uppe i sitt budgetarbete och har inte tagit ställning till hur de tänker rösta om skatten och budgeten.–Spontan kan jag säga att jag skulle bli förvånad om vi bryter vårt vallöfte, kommenterar Patrik Jönsson. Sverigedemokraterna är paria för både Alliansen och de röd-gröna.– Jag tycker det är tramsigt. Det finns säkert allianspolitiker som vill samarbeta med oss. Men det vågar de inte gå ut med för då får de rikspartierna på sig, för att inte tala om media, säger Patrik Jönsson.

Just nu är han mest upprörd över det röd-gröna förslaget att minska antalet ledamöter i regionstyrelsen från sju ordinarie och tre ersättare till fem plus tre.– Det är provokativt och maktfullkomligt. Det innebär att vi stängs ute från regionstyrelsen. De skapar en konstgjord majoritet. Jag tycker att Alliansen ska ta sig en funderare över det förslaget och inte lägga ner rösterna, understryker Patrik Jönsson.Han tror inte det har så stor betydelse vem som styr Skåne fram till ett eventuellt extraval i vår.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons