SD redo för makten i Region Skåne

Skåne Regionrådet Patrik Jönsson (SD) tror på formellt samarbete med Socialdemokraterna eller Moderaterna 2018.
Publicerad 12 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
– Vi har gott om läkare. Felet är att de inte används effektivt, säger regionrådet Patrik Jönsson (SD) som tror på samarbete med andra partier 2018.                 Foto. Stefan Olofson
– Vi har gott om läkare. Felet är att de inte används effektivt, säger regionrådet Patrik Jönsson (SD) som tror på samarbete med andra partier 2018. Foto. Stefan Olofson

Sverigedemokraterna var de stora valvinnarna 2014.

SD är vågmästarna i regionpolitiken och som inget annat parti vill samarbeta med. Åtminstone offentligt. I vardagspolitiken sker löpande kontakter och uppgörelser.

Sverigedemokraterna har röstat ner styrets förslag om skattehöjning två år i rad. Partiet presenterade en budget i balans som utan skattehöjning gav utrymme för det stora tillgänglighetspaketet också.

Patrik Jönsson tycker att Sverigedemokraternas vård- och välfärdspolitik ligger närmare Socialdemokraternas än alliansens.

– Jag hoppas på det 2018 och tror att deras väljare är öppna för det. Tiden är mogen nu. Vi har visat att vi är redo att styra. Rädslan att prata med SD gör att de andra själva låser in sig. Vi kan kompromissa, men inte på invandringspolitiken.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.