Sista artistsläppet från Malmöfestivalen

Kultur och Nöje Om två veckor är det dags för Malmöfestival. På torsdagen gjordes sista artistsläppet med bland annat The Sounds, Danko Jones och Veronica Maggio.
Publicerad 25 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Maja Ivarsson i The Sounds. Foto: TT
Maja Ivarsson i The Sounds. Foto: TT

Sedan tidigare är bland andra Jill Johnson, Seinabo Sei, Amanda Ginsburg, Erik Lundin och Movits! klara för årets Malmöfestival.

På torsdagen släpptes ytterligare ett antal stora artister. Trubaduren Jens Lekman kliver upp på Gustavscenen 10 augusti och samma kväll gästar Veronica Maggio Stora scenen. 11 augusti är det dags för Linnea Henriksson på Stora scenen och så gör skånska The Sounds comeback 12 augusti på Stora scenen. Samma kväll spelar också kanadensiska rocktrion Danko Jones på samma scen,

Dessutom får ett antal Malmötalanger chansen att ta över Gustavscenen 10 augusti.

Under samlingsnamnet Malmö MADE kan man höra Alberto, Kaleevi, Valentina, Sindri och Julie och det utlovas afro-karibisk hiphop, brasilianskt som möter populärmusik, hiphop på Malmöitiska samt snygg och svängig r’n’b och dancehall.

Årets Malmöfestival pågår 9 till 16 augusti.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.