Skånsk dokumentär får världspremiär i Rotterdam

Kultur och Nöje Den skånska dokumentärfilmen Samtidigt på jorden får världspremiär på den internationella filmfestivalen i Rotterdam på torsdag 23 januari. Den är också med och tävlar om att bli bästa nordiska dokumentärfilm på Göteborgs filmfestival som startar nu till helgen.
Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Samtidigt på jorden. Foto: Mathias Doecker
Samtidigt på jorden. Foto: Mathias Doecker

Samtidigt på jorden, som är inspelad i Malmö och Karlskrona, beskrivs som en ”dokumentärfilm om döden som berättar om livet” och skildrar en rad arbetare inom begravningsbranschen.

För regin står Carl Olsson, som var aktuell med sin långfilmsdebut Patrimonium i dokumentärfilmstävlingen på Göteborgs filmfestival förra året. Producenter är Frida Barkfors och Caroline Drab.

– Rotterdam är en prestigefull festival och visar filmer med höga konstnärlig kvalitet, så det ska bli oerhört spännande att få visa filmen där, säger Caroline Drab i ett pressmeddelande om världspremiären.

Samtidigt på jorden ska också vara med och tävla på dokumentärfilmfestivalen Tempo i Stockholm i början av mars och planeras att visas på SVT till hösten 2020.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.