Skånska mördad i Oslo

Nyheter Natten mot tisdagen fick polisen ett larm om ett inbrott i ett hus i Oslo.
Publicerad 30 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Natten mot tisdagen fick polisen ett larm om ett inbrott i ett hus i Oslo.När de första poliserna kom till platsen hittades en svårt skadad man utomhus. Inne i fastigheten hittades en död kvinna. Enligt polisen hade de både stickskador.

Den döda kvinnan är svensk medborgare och var i 20-årsåldern. Enligt polisen är hon inte helt identifierad ännu men Kvällsposten uppger att hon ska vara från Skåne.

Mannen som hittades skadad är också en svensk i 20-årsåldern. Han vårdas på sjukhus med svåra skador, men hans tillstånd är stabilt, sade Grete Lien Metlid vid Oslopolisen under en presskonferens på tisdagseftermiddagen.

Polisen är på sjukhuset och hoppas att kunna tala med mannen så fort som möjligt.

Grete Lien Metlid sade att den mördade svenskan och den skadade mannen hade en relation till varandra

Vittnen har talat om att tre män med huvtröjor sprang från platsen och polisen kunde snabbt gripa två män, 25 respektive 26 år. De är misstänkta för mord och mordförsök eller delaktighet till brotten.

En av de gripna är svensk medborgare och inte känd av polisen sedan tidigare. Den andre är norsk medborgare och känd för mindre brottslighet.

En av de gripna männens advokat uppger för tidningen Verdens Gang att hans klient säger att han är oskyldig och att han inte har varit i lägenheten.

Polisen vill inte uttala sig om vad ett motiv skulle kunna vara. Grete Lien Metlid säger att det finns en historik mellan de inblandade.

På eftermiddagen greps ytterligare två unga män misstänkta för att vara inblandade i mordet, rapporterar NTB. Några mer uppgifter om de männen fanns inte på kvällen.

Senare under kvällen greps även en 18-årig norsk kvinna. Hon är misstänkt för skyddande av brottsling.

Mannen som hittades skadad är också en svensk i 20-årsåldern. Han vårdas på sjukhus med svåra skador, men hans tillstånd är stabilt, sade Grete Lien Metlid vid Oslopolisen under en presskonferens på tisdagseftermiddagen.Polisen är på sjukhuset och hoppas att kunna tala med mannen så fort som möjligt.Grete Lien Metlid sade att den mördade svenskan och den skadade mannen hade en relation till varandraVittnen har talat om att tre män med huvtröjor sprang från platsen och polisen kunde snabbt gripa två män, 25 respektive 26 år. De är misstänkta för mord och mordförsök eller delaktighet till brotten.

En av de gripna är svensk medborgare och inte känd av polisen sedan tidigare. Den andre är norsk medborgare och känd för mindre brottslighet.En av de gripna männens advokat uppger för tidningen Verdens Gang att hans klient säger att han är oskyldig och att han inte har varit i lägenheten.Polisen vill inte uttala sig om vad ett motiv skulle kunna vara. Grete Lien Metlid säger att det finns en historik mellan de inblandade.På eftermiddagen greps ytterligare två unga män misstänkta för att vara inblandade i mordet, rapporterar NTB. Några mer uppgifter om de männen fanns inte på kvällen.Senare under kvällen greps även en 18-årig norsk kvinna. Hon är misstänkt för skyddande av brottsling.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.