Annons

Skickade hotmejl till sig själv – åtalas

Brott • Publicerad 9 september 2023
En man misstänks ha skickat hotmejl. Arkivbild.
En man misstänks ha skickat hotmejl. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 43-årig man i Halmstad polisanmälde sin före detta sambo – och anklagade henne för att ha skickat hotmejl till honom. Men nu tyder polisens utredning på att det i själva verket var mannen som skickade mejlen till sig själv, rapporterar Hallandsposten.

Det var under en pågående vårdnadstvist som mannen mottog mejlen, som hade en avsändaradress där den före detta sambons namn ingick. Kvinnan hävdade dock att hon hade en annan mejladress, och att det var mannen själv som hade skickat meddelandena.

Annons

Under utredningens gång har polisen därefter kunnat konstatera att de hotfulla mejlen kommit från en adress som kan kopplas till 43-åringens mobiltelefon.

Mannen har i förhör förklarat det hela med att hans mobil tagits över av spanska och ryska hackare. Nu åtalas han för olovlig identitetsanvändning samt för två fall av falsk tillvitelse eftersom han valde att polisanmäla hoten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons