Skolbrand troligen anlagd

Nyheter - Vi har en hel del att jobba på så jag tror att det kommer att lösa sig, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid Lundapolisen.
Publicerad 6 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
gick upp i rök när Killebäckskolan brann. Sandbyborna kom till brandplatsen under tisdagen för att beskåda förödelsen. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
gick upp i rök när Killebäckskolan brann. Sandbyborna kom till brandplatsen under tisdagen för att beskåda förödelsen. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

- Vi har en hel del att jobba på så jag tror att det kommer att lösa sig, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid Lundapolisen. Branden började strax före klockan tio på måndagskvällen på baksidan av skolan som är en enplansbyggnad byggd i L-form. Den spred sig sedan via fasad och vind. Vindskonstruktionen med nivåskillnader och många utrymmen gjorde branden svårsläckt. Brandmän från 15 enheter kämpade i kylan under natten och först under tisdagsmorgonen var elden under kontroll. En brandman skadades lindrigt under släckningsarbetet men i övrigt skadades ingen. En bit från skolan ligger en idrottshall där aktiviteter pågick, men den berördes inte direkt. På tisdagseftermiddagen var ett 30-tal brandmän sysselsatta med eftersläckning. - Det finns ingen risk för spridning till andra byggnader och vi kommer att trappa ner under kvällen, sade Daniel Gren, vakthavande brandingenjör på eftermiddagen. Omkring 40 procent av byggnaden brann ner och resten rök-och brandskadades. Undervisningen skulle efter jullovet återupptas på torsdagen för de drygt 400 elever i årskurs 6-9 som går på skolan. Skolan inrättade en krisledning med anledning av branden. - Det är svårt med ersättningslokaler men jag tror att vi kan bedriva verksamheten igen på torsdag på olika håll, säger Anders Thorssell, rektor vid skolan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.