Annons

Skolor ska få mer pengar till stödinsatser

Utbildning • Publicerad 10 september 2023
Regeringen föreslår att likvärdighetsbidraget, till skolor med tuffare förutsättningar, förstärks. Arkivbild.
Regeringen föreslår att likvärdighetsbidraget, till skolor med tuffare förutsättningar, förstärks. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Regeringen föreslår att det så kallade likvärdighetsbidraget, som ska utjämna skillnader mellan skolor, förstärks med 850 miljoner kronor.

Skolorna kan använda pengarna till exempelvis tidiga stödinsatser, fler särskilda undervisningsgrupper och fler speciallärare.

Annons

– Många skolor är just nu i en tuff situation med ökade kostnader. För att alla elever ska få en bra skolgång krävs extra resurser till de skolor som behöver det allra mest. Regeringen ser därför till att fler skolor får möjlighet att bland annat anställa mer personal, säger skolminister Lotta Edholm i ett pressmeddelande.

Med den föreslagna ökningen uppgår likvärdighetsbidraget till närmare 7,5 miljarder kronor nästa år. Regeringen föreslår samtidigt att bidraget ska benämnas Kunskapsbidraget.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons