Skurup kan få nytt styre efter SD-avhopp

Skurups kommun i Skåne kan vara på väg att få ett nytt styre sedan sverigedemokrater lämnat sitt parti, rapporterar lokala medier.
Publicerad 5 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Skurup kan vara på väg att få ett nytt politiskt styre. Arkivbild.
Skurup kan vara på väg att få ett nytt politiskt styre. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har eventuellt uppstått en ny politisk majoritet i kommunfullmäktige som inte speglar sammansättningen i nämnder och styrelser som valdes 2018, konstaterar Magnus Alm (S) vid en presskonferens, som bland andra Sydsvenskan rapporterar ifrån.

Den nya möjliga majoriteten ska bestå av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna i samarbete med två tidigare sverigedemokrater, enligt tidningen. Tillsammans har de startat ett så kallat initiativärende för att se hur en ny majoritetsfördelning i kommunledningen kan se ut.

Enligt Vänsterpartiet ska det inte ses som att partiet ändrat ställning till Sverigedemokraterna.

– Vi vill avsätta styret med moderater och inget annat. Det här är alltså inget samarbete mellan oss och Sverigedemokraterna, har Vänsterpartiets Babak Rahimi tidigare sagt till Skånska Dagbladet.

I dag styrs kommunen av Moderaterna och Skurupspartiet med stöd av Sverigedemokraterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.