Sommarkortet gör succé

Nyheter På onsdag i nästa vecka börjar Skånetrafikens sommarkort att gälla.
Publicerad 10 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

På onsdag i nästa vecka börjar Skånetrafikens sommarkort att gälla. Under två månader får resenärerna åka hur mycket de vill i Skåne.

Kortet kostar 485 kronor för dem som köper kortet över disk på Skånetrafikens kundcenter eller via serviceombud. Den som har skapat sig inloggning på Skånetrafikens hemsida på "Mina sidor" kan spara 25 kronor genom att köpa kortet via nätet. Under fredagen kunde Skånetrafikens presstalesperson Ulrika Mebius konstatera att sommarkortet går mot nya försäljningsframgångar. Kortet började säljas den 25 maj. – Fram till i går (torsdagen) hade vi sålt 24 600 sommarkort, säger Ulrika Mebius. Av dessa har vi sålt 23 000 via Mina sidor.Det betyder att 93 procent av sommarkorten köpts via nätet. – Vid samma tid förra året hade vi bara sålt 13 500 sommarkort via Mina sidor. Det är en 70-procentig försäljningsökning i år.Trycket är stort på nätet just nu. Det är också ett stort tryck på den underleverantör som ska skicka ut sommarkorten.

Tidigare har Skånetrafiken utlovat att den som köper kortet via nätet ska ha det levererat via posten inom fem arbetsdagar.Den senaste tiden har det dock varit problem med att hålla leveranserna. Därför har Skånetrafiken aviserat att det kan ta lite längre tid.Problemet verkar nu i stort sett vara åtgärdat. – Vi är snart i kapp i våra förseningar, säger Ulrika Mebius. Vi ska nu kunna leverera kortet inom tre arbetsdagar.

Den som är ute i sista minuten har fortfarande en chans via nätet. – Till dem som köper kortet på nätet innan lunch på måndag så utlovar vi att de ska ha kortet senast på onsdag, säger Ulrika Mebius. Förra året hade Skånetrafiken som mål att sälja 125 000 sommarkort. Det blev 132 000 i stället. – I år har vi satt som mål att sälja 145 000 sommarkort, säger Ulrika Mebius.

Lena BreitnerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.