Sommarkryssa med Flygande Fåtöljen

Kultur och Nöje Eric Clapton, Bo Kaspers och Peps i kombination med en rad kluriga frågor. Så ser det ut när Sommarkrysset gör comeback i Flygande Fåtöljens regi i Hembygdsparken i Hässleholm.
Publicerad 4 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Frida Westberg, Max Åfeldt och Karl Lindén i gruppen Flygande Fåtöljen hoppas att hässleholmarna ska hitta ner till Hembygdsparken de kvällar i sommar när de arrangerar Sommarkryss. 					        Foto: ROBERT ROLF
Frida Westberg, Max Åfeldt och Karl Lindén i gruppen Flygande Fåtöljen hoppas att hässleholmarna ska hitta ner till Hembygdsparken de kvällar i sommar när de arrangerar Sommarkryss. Foto: ROBERT ROLF

Sommarkryss har arrangerats med jämna och ojämna mellanrum i Hembygdsparken, Nu är det medlemmarna i gruppen Flygande Fåtöljen som tar upp traditionen efter några års uppehåll.

– Vi kände att vi ville göra någonting lite enklare den här gången efter en musikal och två revyer, och det här tror vi kan vara lagom, säger Frida Westberg som tillsammans med Karl Lindén gör frågorna till Sommarkrysset.

De kommer att köra sex kvällar under sommaren och hålla till vid kaféet.

– Det blir lite mysigare och intimare där, säger Max Åfeldt som är en av två solister den första kvällen, söndagen den 19 juni.

Med ett eget husband vill de sätta sin egen prägel på kvällarna som är uppdelade i två 45-minuters pass med en paus mitt i. Dessutom har de anlitat Annie Ramsauer som konferencier under krysskvällarna.

– Förhoppningsvis hittar hässleholmarna hit och gillar vad vi gör, och kanske kan det bli en tradition. Det är lite enklare att göra det här en än en revy för det kräver så mycket mer, det kände vi i fjol, säger Frida Westberg.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.