Annons

Spansk-tysk strid om indisk ubåtsorder

Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2023
Tyska Thyssenkrupp bekräftar att man försöker ta hem en stor indisk ubåtsorder. Arkivbild
Tyska Thyssenkrupp bekräftar att man försöker ta hem en stor indisk ubåtsorder. ArkivbildFoto: Martin Meissner AP/TT

Två europeiska försvarskoncerner tävlar just nu om att ro hem en indisk beställning på sex nya ubåtar, en order värderad till 400 miljarder rupier (drygt 50 miljarder kronor).

Tyska Thyssenkrupp är tillsammas med indiska Mazagon Dock Shipbuilders Ltd en av de potentiella leverantörerna, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor. Den andra som deltar i striden om storordern är spanska Navantia i samarbete med varvet Larsen & Toubro.

Annons

Indiens försvarsdepartement, Larsen & Toubro och Mazagon Dock Shipbuilders ville inte kommentera uppgifterna officiellt och Navantia svarade inte på mejl från Bloomberg, men Thyssenkrupp bekräftar att bolaget är med i anbudsprocessen.

Den indiska flottan behöver på sikt minst 24 ubåtar, enligt tidigare uttalanden från regeringen i New Delhi. För närvarande förfogar man över 16 ubåtar, varav de flesta är mer än 30 år gamla och troligen kommer att skrotas de närmaste åren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons