SS Delfin firade lucia – för 50:e gången

BROBY SS Delfins luciatåg lyste upp söndagskvällen. Och som vanligt var det fullt på läktarna.
Publicerad 14 december 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Lill-lucia Lexi Liedman med Alice Möller och Tilda Alfredsson. Lucia SS Delfin 50 år.
Lill-lucia Lexi Liedman med Alice Möller och Tilda Alfredsson. Lucia SS Delfin 50 år.

Simklubben SS Delfin anordnade sitt luciafirande för 50:e gången. Luciatåget med två lucior (Tilda Alfredsson och Alice Möller) plus en liten mini-lucia (Lexi Liedman, som anlände med båt) inledde kvällen.

Paula Alfredsson ledde sången och samtliga deltagare i tåget – lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och rudolfar – skötte sig alldeles utmärkt.Sen var det försäljning, fika och gemenskap innan det var dags för skämthopp från trampolinen och vattenbalett.– Det var vackert – som alltid, säger Margit Petersén, ordförande i SS Delfins föräldraförening.

Klubbens ordförande Bert Johansson njöt också av kvällen.– Det är alltid leka trevligt. En rolig sammankomst för hela klubben och en möjlighet för alla att träffas, säger han.Johansson konstaterar att SS Delfin är en klubb med bra flyt i verksamheten.– Vi har väldigt många barn i gång. Och nu ser vi med tillförsikt fram emot att få en ny simhall, säger han.

Ja, en ny hall står högt på SS Delfins önskelista. Och Johansson tror och hoppas att kommunen ser till så att det inom kort blir verklighet.– Med en större hall kan vi ha ännu fler barn igång. Som det är nu är vi redan uppe på max när det gäller antal barn. Och våra möjligheter att anordna tävlingar ökar. Sen kan vi även satsa mer på vuxensim och vattengympa.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.