Stormdrabbat Filippinerna väntar nytt oväder

Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Människor på väg över en bro i de kraftiga regn som har drabbat Filippinerna. Bilden är tagen under onsdagen.
Människor på väg över en bro i de kraftiga regn som har drabbat Filippinerna. Bilden är tagen under onsdagen.Foto: Aaron Favila/AP/TT

Minst en person har omkommit och 17 saknas efter att en storm dragit fram i Filippinerna med kraftiga regn som orsakade översvämningar, meddelar myndigheterna.

Samtidigt är en kraftig tyfon på väg mot landet och väntas nå provinsen Cagayan på fredag.

Runt 10 000 människor har tvingats lämna sina hem efter att stormen drog fram i provinsen Östra Samar i måndags. Den försvagades sedan över skärgården, enligt det nationella katastrofrådet NDRRMC.

Den omkomna drunknade på ön Marinduque. Ytterligare två personer har rapporterats omkomna i Masbateprovinsen, men de dödsfallen har inte bekräftats av myndigheterna.

De flesta av de 17 människor som saknas arbetar som fiskare.

I genomsnitt drabbas Filippinerna av 20 stormar och tyfoner varje år. Den dödligast kända ovädret kom 2013, och ledde till att fler än 7 300 människor omkom eller saknas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.