Sture och Annie bidrog till lekplats

Nyheter Lekplatsen bakom hembygdsgården i Visseltofta är inte riktigt färdig, men leken pågår ändå för fullt.
Publicerad 8 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Se upp här kommer jag. Linnéa Eek testar den nya linbanan på lekplatsen i Visseltofta. Foto: Helén Fingalsson
Se upp här kommer jag. Linnéa Eek testar den nya linbanan på lekplatsen i Visseltofta. Foto: Helén Fingalsson

Lekplatsen bakom hembygdsgården i Visseltofta är inte riktigt färdig, men leken pågår ändå för fullt. Det gungas, klättras och åks rutschkana och linbana. – Lekplatsen ska stå klar till invigningen, berättat Tobias Gunnarsson som är projektansvarig för byggandet av lekplatsen. Det är tack vare pengar från Sture Håkanssons fond och Annie Svenssons stiftelse som det blivit en lekplats och samlingsplats i Visseltofta. – Vi har fått sammanlagt 300 000 kronor till material, berättar Anette Eek som representerar föräldraföreningen. Det är Hembygdsföreningen tillsammans med föräldraföreningen som ansökt om bidrag och som fått ja.

Det är inte bara barnen som gläds åt den stora lekplatsen. Även föräldrar och andra vuxna i byn har svetsats samman under arbetet som skett helt ideellt. Tillsammans har man planerat, grävt, byggt och umgåtts. Företag och privatpersoner både i och utanför Visseltofta har bidragit till att lekplatsen blivit verklighet. – Ja, vi vill verkligen passa på att tacka alla som ställt upp, säger Anette Eek.

Tobias Gunnarsson, Örjan Persson, Anette Eek och Michel Japchen-Lenstra utgör kärntruppen och de är på plats för att slutföra jobbet med gungor och lekstuga. – Där inne ska vi ha kaffekoppar, förklarar Linnéa Eek och pekar mot lekstugan som fortfarande är fylld med brädor. Lille Oskar Gunnarsson i snickarbyxor berättar blygt att han varit med och skyfflat grus. Förutom lekstugan har barnen fått klätterställning, gungor, rutschkana, linbana och skateboardramp. Grillplatsen ska rustas upp och fler bänkar ska komma på plats. På hembygdsgårdens ovanvåning ska de äldre ungdomarna få ett rum att samlas i. – Alla ska kunna komma hit, säger Anette Eek. Här ska både äldre och yngre kunna umgås och trivas.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.