Sturebröd vann miljonupphandling

Skåne/Kristianstad Sturebröd håller på att jäsa över kanterna.
Publicerad 17 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Sturebröd vann Region Skånes upphandling. Foto: Johanna Ravhed
Sturebröd vann Region Skånes upphandling. Foto: Johanna Ravhed

Sturebröd håller på att jäsa över kanterna.– Jag är hoppfull om en utvidgning av personalstyrkan. Vi har många kontrakt som hela tiden skall förhandlas då de förfaller eller byts ut. Detta kontrakt löper över 4 år med leveransstart i oktober i år. Först när vi påbörjat leveranserna kan vi se om vi behöver utvidga vår personalstyrka, säger Henrik Oredsson, delägare i Sturebröd.

Kontraktet går ut på att Sturebröd varje år ska leverera cirka 50 000 bröd, 60 000 frukostbullar och kaffebröd till de fyra enheterna. Pengamässigt rör det sig som cirka fem till tio procent av Sturebröds nuvarande omsättning, det vill säga ungefär en miljon kronor. Henrik Oredsson tror att det var bredden i Sturebröds produktsortiment som gjorde att lotten föll på dem.– Vi är såklart glada att vi lyckats knyta till oss detta kontrakt i en oerhört tuff och turbulent bransch, säger han.Att leverera till sjukhus är nytt för Sturebröd. Man har blivit tvungen att titta efter nya marknader på grund av hur marknaden för bagerier har ändrats. – Vårt största affärsområde är fortsatt dagligvaruhandeln men inträdet av butiksbagerier har gjort att vi börjat titta på nya marknadsområden eftersom vi haft svårt att behålla våra gamla volymer i dagligvarubutiker.

Det var sju andra företag som också var med och la anbud på kontraktet. Sturebröd var inte med och konkurrerade om alltihop, utan deras del som de vann motsvarar ungefär 75 procent av det totala anbudet. De två andra företagen som fick dela på de resterande 25 procenten är Bageriet Sjöstrands och Erics Bröd i Munka Ljungby och Cafe Gunnarsson i Ystad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.