Swepart får ny ägare

SIBBHULT – Det känns positivt, vi är väldigt glada över det här, säger Mats Nilsson, vd på Swepart.
Publicerad 18 mars 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Swepart har fått ny ägare. Familjeföretaget Merlinum AB förvärvade i dag samtliga aktier i bolaget från tidigare ägaren Hexagon. Foto: Robert Rolf/Arkiv
Swepart har fått ny ägare. Familjeföretaget Merlinum AB förvärvade i dag samtliga aktier i bolaget från tidigare ägaren Hexagon. Foto: Robert Rolf/Arkiv

Swepart Transmission bedriver produktion i Sibbhult och i Liatorp, där huvudkontoret finns. Bolaget omsätter runt 400 miljoner kronor har har drygt 200 anställda.

Mats Nilsson, vd på Swepart, är positiv till de nya ägarna.– Det som känns väldigt bra är att det är ett lokalt företag som är finansiellt mycket starkt, säger Nilsson.– Till att börja med vill de komma in i Swepart och sätta sig in i verksamheten ordentligt innan de bestämmer sig för vilka eventuella förändringar de vill göra och hur de ska utveckla bolaget.

Enligt Nilsson ska det inte vara aktuellt att flytta verksamheten från Sibbhult.– Nej, det finns ingen sådan plan. Målet är att utveckla Swepart.Bakom det familjeägda företaget Merlinum står familjen Sture Andersson från Ljungby. Merlinum har för avsikt att förvärva och långsiktigt äga företag i den verkstadsindustriella sektorn.  Swepart utvecklar och tillverkar kugghjul och kompletta växellådor till tunga fordon samt till övrig serietillverkad industri.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.