Teknikmagasinet på väg mot konkurs

Inrikes Teknikmagasinet lämnade på onsdagen in en ansökan om konkurs samtidigt som bolaget begär att rekonstruktionen avbryts.
Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Teknikmagasinet gick in i företagsrekonstruktion första gången under perioden 2017 till 2018. Peter Gyllenhammar AB kom då in som ny ägare och satsade mer kapital i företaget och genomdrev förändringar som skulle rädda bolaget.

I juni 2019 gick företaget åter in i rekonstruktion. Som ny vd i juli i fjor tillträdde Ulrika Göransson. Hon har lett företagets lansering av mobilreparationer. Satsningen på mobilreparationer räckte dock inte för att vända den negativa utvecklingen. Under 2019 har Teknikmagasinet, enligt dem själva, utvecklats till ledande i Norden på området.

Butikskedjan som har butiker över hela Sverige har nu begärt sig själv i konkurs. Därmed avbryter man också försöken att rädda företaget.

”Efter förhandlingar med kunder, finansiärer och intressenter kan styrelsen konstatera att förutsättningar för lyckad rekonstruktion ej längre finns och att bolaget saknar möjlighet att betala sina skulder”, skriver företaget i sin konkursansökan, enligt DN.

Till Dagens Handel säger Carl Östring, affärsrådgivare till ägaren Peter Gyllenhammmar, att det finns en stark intressent som är beredd att ta över kedjan men inte under pågående rekonstruktion.

Teknikmagasinet har runt 600 anställda och över 100 butiker i Sverige. Kedjans butiker håller öppet som vanligt.

Fakta:

Detta gäller vid konkurs:

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.