Annons

Terrormisstänkt på flykt gripen i London

Den terrormisstänkta 21-åring som rymt från ett fängelse i Storbritannien har gripits, meddelar polisen.
Storbritannien • Publicerad 9 september 2023
Polisen i Chiswick, London, under lördagens sökande efter 21-åringen som misstänks för terrorbrott.
Polisen i Chiswick, London, under lördagens sökande efter 21-åringen som misstänks för terrorbrott.Foto: Jamie Lashmar/AP/TT

Mannen har varit på rymmen sedan i onsdags och greps i stadsdelen Chiswick i London på lördagsförmiddagen.

Det var tidigare i veckan som 21-åringen lyckades fly från fängelset där han satt häktad, genom att binda fast sig under en lastbil.

Annons

Rymningen har orsakat ett stort pådrag, och mannen har bland annat eftersökts med helikopter i Londonområdet. Rymningen har också orsakat pådrag vid flygplatser, för att minska risken för att 21-åringen skulle fly landet.

Mannen siktades vid en rondell i London kort efter flykten från fängelset, och kunde gripas vid 11-tiden på lördagen.

Mannen misstänks för att år 2021 ha försökt komma över information "som kan vara användbar för en person som utför eller förbereder terrorhandlingar", och har tidigare arbetat inom den brittiska försvarsmakten. Han är också misstänkt för att ha placerat ut falska bomber vid militära anläggningar i januari i år.

Rättegången mot mannen är planerad att inledas i november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons