Tips ledde till över ett ton kokain

Kokain med ett gatuvärde på 78 miljoner euro (790 miljoner kronor) har hittats i en container i Rotterdam, Europas största hamn.
Publicerad 3 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Rotterdams hamn är en av världens största. Arkivbild - fartygen och containrarna på bilden har inte direkt med artikeln att göra.
Rotterdams hamn är en av världens största. Arkivbild - fartygen och containrarna på bilden har inte direkt med artikeln att göra.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Det var efter ett tips som myndigheterna undersökte containern, som stod uppställd i det gigantiska hamnområdet. Och inuti hittades 1 040 kilo av den illegala drogen.

Var containern skeppats ifrån framgår inte av pressmeddelandet från nederländska myndigheter. Och det har kanske inte heller med saken att göra – polisen misstänker att den bara varit mellanlager för knarket.

Beslaget har redan förstörts. Huruvida det finns några misstänkta anger inte polisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.