Tolv band ska bli två finalister

Kultur och Nöje Som Massive Failure, som har Anton Billinger på gitarr.
Publicerad 3 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Som Massive Failure, som har Anton Billinger på gitarr. – Vi spelar skrikmusik med rockiga refränger, beskriver han bandets musik. Massive Failure har spelat ihop i 2,5 år och spelar bara egna låtar. Bandet har redan hunnit göra en hel del spelningar, senast förra veckan då det var förband till Embrace Elijah på Musikhuset i Växjö.

Vad har Massive Failure då för plan för att ta sig vidare i Musik Direkt-tävlingen?– Vi kör vår egen stil och försöker göra ett roligt framträdande. Det ska bli jätteroligt att spela på Markan, säger Anton Billinger.Övriga medlemmar i bandet är Charlie Persson, gitarr, Dennis Sand på trummor, Jonatan Nordqvist på bas och Adam Nolte, som är sångare.

De andra banden som spelar i Musik Direkt på Markan i morgon är Maximum Gaylove från Lund med omnejd, Hässleholmsbanden Frozen View och Access, Osbybanden We are all Legends och Enjoy the View, Crash and Run från Lund/Malmö. The Factory från Höör, Naive och Ervory från Helsingborg och Oceans will Part från Osby och Höör samt popkillen Richard Hellström från Hörby.

Musik Direkt är en riksomfattande musiktävling för deltagare i åldern 13-19 år. Tävlingen firar i år 25-årsjubileum och bland tidigare deltagare finns artister som José Gonzáles, Sabaton, Amanda Jensen och Timo Räisänen. Spelningen på Markan börjar kl 18 och alla band bedöms av en jury. Två band går vidare till Skånefinalen, som hålls den 1 maj på Mejeriet i Lund.

Vinnaren här får delta i Riksfinalen i Eskilstuna den 2-4 juni.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.