Tre nya fall av corona i Skåne

Nyheter Enligt Region Skåne har tre nya fall av corona kunnat konstateras under det senaste dygnet. Det gör att totalt 25 fall av corona bekräftats i Skåne.
Publicerad 10 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

De tre nya fallen kan kopplas till norra Italien och personerna som insjuknat hålls nu isolerade för att undvika vidare smittspridning. Några närmare uppgifter om patienterna, så som bostadsort, lämnar Region Skåne inte ut  på grund av patientsekretess.

Region Skåne uppmanar de som uppvisar symtom  efter att ha varit i riskområden att stanna hemma och vända sig till sjukvården för provtagning. Utanför infektionsklinikerna i Lund och Malmö har särskilda tält satts upp för  provtagning.  För att få göra provtagning krävs att man först bokar tid.

Det första fallet av corona i Skåne kunde bekräftats  i början av förra veckan. Det totalt antalet insjuknade  i Skåne  är nu 25.

Samtidigt har smittspridningen i Danmark ökat. Värsta scenariot, enligt den danska Sundhedsstyrelse är att var tionde dansk drabbas i coronavirusets första våg. Med anledning av det uppmanar den danska regeringen folk att undvika resor med kollektivtrafiken och istället gå eller cykla vid kortare resor.

– För många människor är kollektivt resande en del av vardagen, där man kan riskera att stå eller sitta nära andra människor. I den aktuella situationen uppmanar vi därför de resande att visa hänsyn till varandra och särskilt till äldre människor, säger transportminister Benny Engelbrecht (S).

DSB erbjuder till följd av viruset pengarna tillbaka till resenärer som vill avstå från att resa.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.