Truss och Biden diskuterade Nordirland
Truss meddelade Biden att hon ser fram emot att "samarbeta nära" med Washington som "ledare för fria demokratier som tar sig an gemensamma utmaningar", säger en talesperson för Downing Street.
En av utmaningarna som diskuterades var de "extrema ekonomiska problem som släppts lösa" i spåren av Rysslands invasion av Ukraina.
Spänningar
Samtalet ägde rum efter rapporter om bekymmer i USA gällande Truss, angående hennes tidigare roll som utrikesminister då spänningarna kring frågan om Nordirland efter brexit kom upp till ytan.
Truss var under denna period drivande i att få till stånd att britterna skulle åsidosätta delar av ett handelsavtal mellan EU och Storbritannien, vilket mötte kraftiga protester från både unionen och den irländska regeringen.
Biden, som har irländskt påbrå, var kritisk mot Boris Johnsons brexitstrategi och relationen med den tidigare premiärministern anses allmänt ha varit sval.
Inför det amerikanska valet 2020 varnade han för att om brexit skulle skada det så kallade Långfredagsavtalet från 1998, som i praktiken satte stopp för 30 års oroligheter i Nordirland, kunde britterna glömma ett nytt handelsavtal med Washington.
Ska stärka samarbete
Utsikterna för ett sådant avtal bedöms i nuläget som små.
Däremot har försvarssamarbetet mellan de två länderna stärkts de senaste åren, något som Truss och Biden kom överens om att fortsätta bygga vidare på.
Vita huset säger i en kommentar att de två ledarna under samtalet diskuterade "gemensamma engagemang" för Långsfredagsavtalet liksom "vikten av att nå en förhandlad överenskommelse med EU om Nordirlandsprotokollet".