Annons

Två anhållna för misstänkt Uppsalamord

En kvinna i 60-årsåldern sköts ihjäl under natten mot torsdagen i stadsdelen Gränby i Uppsala. Polisen rubricerar händelsen som mord, och under dagen har två personer gripits och anhållits.
Brott • Publicerad 7 september 2023
En kvinna sköts till döds under natten mot torsdag. Arkivbild.
En kvinna sköts till döds under natten mot torsdag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi går inte ut med de anhållna personernas kön eller ålder. Vi har också beslutat att belägga vad personerna misstänks för med förundersökningssekretess då vi befinner oss i ett känsligt utredningsläge, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

På adressen där kvinnan hittades är en person med koppling till det kriminella nätverket Foxtrot skriven, enligt flera medier. Foxtrotnätverket leds av den så kallade Kurdiska räven.

Annons

Polisen vill inte kommentera eventuella samband mellan kvinnan och kriminella nätverk. Däremot bekräftar polisen att kvinnan sköts i anknytning till sitt hem.

– Jag har inte de exakta detaljerna. Men det skedde i omedelbar närhet till fastigheten där hon hade sin hemvist, säger Johnny Gustavsson.

Larmet kom in till polisen vid 1-tiden under natten mot torsdagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons