Ung trio åtalas för flera brott

Skåne/Kristianstad Två av de åtalade männen är födda 1995 medan den tredje mannen är ett år äldre.
Publicerad 21 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Två av de åtalade männen är födda 1995 medan den tredje mannen är ett år äldre.. Den första punkten i åklagarens stämningansökan gäller misshandel, ofredande och rån. Datumet för händelserna är den 9 februari i år. En av de 16-åriga männen är här misstänkt för att ha slagit, sparkat och skallat en annan man på Östra Boulevarden i Kristianstad.

Gärningsmannens ett år äldre kamrat befann sig enligt stämningansökan på samma plats och såg därmed den påstådda misshandeln äga rum. Kamraten ska då ha sagt till offret att lämna över sin dyrbara mobiltelefon. Offret gjorde som han blev tillsagd och den 17-årige ynglingen lämnade då platsen tillsammans med sin kumpan. Den sistnämnde uppges också ha spottat på den slagne och rånade mannen.

Den misstänkte 16-åringen är även åtalad för olovligt brukande. Detta eftersom han har lånat en annan mans bil utan att ha lov till det. En tredje punkt som ligger samma yngling till last är att han har ertappats med att bära kniv på allmän plats, vilket är förbjudet enligt lag.Den tredje mannen som åtalas är misstänkt för att ha åkt i samma bil som den redan nämnde 16-åringen när denna lånade bilen olovligen. Mannen är även åtalad för att ha slagit en annan man i huvudet och sedan stulit offrets skateboard.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.