Annons

USA och Kanada överens om nya migrantregler

Kanada • Publicerad 24 mars 2023
Kanadas premiärminister Justin Trudeau lyssnar USA:s president Joe Biden vid en pressträff i Ottawa på fredagen.
Kanadas premiärminister Justin Trudeau lyssnar USA:s president Joe Biden vid en pressträff i Ottawa på fredagen.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Kanada och USA har ingått en överenskommelse med syfte att hejda strömmen av asylsökande vid inofficiella gränsövergångar.

Avtalet täpper till ett kryphål i hittillsvarande regelverk och ökar båda ländernas möjlighet att avvisa asylsökanden vid gränsen. Samtidigt inför Kanada en kvot på 15 000 ansökningar från västra halvklotet.

Överenskommelsen presenterades under Joe Bidens första resa till grannen som USA:s president. Han och Kanadas premiärminister Justin Trudeau intygade gemensamt i den kanadensiska huvudstaden Ottawa att "den oskiljaktiga" relationen mellan länderna består och att deras delade värderingar aldrig har varit viktigare i en turbulent omvärld.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons