Vägrade stanna inomhus – döms till böter

Publicerad 9 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tomt i kollektivtrafiken i Oslo på grund av att människor håller sig hemma för att hålla tillbaka smittspridningen av coronaviruset. Återvänder man till Norge från utlandet måste man sitta i karantän – vilket flera personer har brutit mot. Arkivbild.
Tomt i kollektivtrafiken i Oslo på grund av att människor håller sig hemma för att hålla tillbaka smittspridningen av coronaviruset. Återvänder man till Norge från utlandet måste man sitta i karantän – vilket flera personer har brutit mot. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

20 000 norska kronor i böter. Det blev straffet för en man i det norska distriktet Nord-Troms som flera gånger brutit mot den karantän som han satts i på grund av coronaviruset.

Mannen skulle sitta isolerad i 14 dagar efter att ha återvänt hem till Norge från utlandet. Men han har haft kontakt med flera personer utanför sitt hem mellan den 28 mars och 3 april, enligt polisen.

Nyligen dömdes en 22-årig man från Oslo till 40 000 norska kronor i böter sedan han brutit mot karantänsregeln tre gånger. Han hade också varit utomlands.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.