Väl mallad tonårsromantik

Film/recension Tonårsromantik som överraskar först i slutet hittar man i regissören Jenny Gages After.
Publicerad 12 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
After. Foto: Nordisk film
After. Foto: Nordisk film

Tonårsromantik utan skojfriska eller tramsiga förtecken är inte så vanligt som en del kanske tror. Det senaste i den genren på bioduken var såvitt jag minns den av mig osedda Midnight Sun och Love, Simon. Innan dess var det möjligen den sorgliga Förr eller senare exploderar jag.

Vi talar i termerna välartad ambitiös flicka med utstakad framtid och oskuden intakt, som träffar bad boy med huvudet på skaft ständigt omgärdad av både mystik och kvinnlig fägring. Första mötet inträffar precis när dramats huvudperson Tessa börjar på college, och är långt ifrån lyckat.

Men säg den lycka som varar. Diverse komplikationer dyker förstås upp som på beställning. Velighet, grubbel och vissa problem med föräldrarna ställer till det för förhållandet innan allt löser sig, och ska man nu säga något är det väl att Hardin är ganska otrevlig mellan charmoffensiverna.

Sedan kan förvisso den överraskande twisten mot slutet av After i bästa fall ses som en aning förmildrade när domen vad gäller helheten ska ges.

Fakta:

FILM

Peter Eliasson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.