Vårdare stal från svårt sjuk patient – åtalas

Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Vårdaren stal en patients mobil och kontokort och plundrade kontot på över 110 000 kronor. Bland annat överförde han pengar med Swish. Arkivbild.
Vårdaren stal en patients mobil och kontokort och plundrade kontot på över 110 000 kronor. Bland annat överförde han pengar med Swish. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Mannen skulle vaka över en svårt sjuk patient inlagd på Centralsjukhuset i Karlstad.

Men istället stal han mannens mobil och kontokort och plundrade kontot på över 110 000 kronor, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, vid Värmlands tingsrätt för grov stöld och bedrägeri. Åklagaren bedömer brottet som grovt mot bakgrund av att han stal från en patient han hade som uppgift att vaka över.

Mannen använde kontokort och Swish vid 20 tillfällen och betalade bland annat i olika butiker men förde också över pengar till andra privatpersoner.

Mannen har erkänt brott. Han är inte svensk medborgare och riskerar att utvisas efter avtjänat straff.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.