Annons

Wall Street på plus – teknikaktier i täten

De amerikanska börserna handlades uppåt på torsdagen. Alla de tre ledande indexen stängde på plus.
Börs • Publicerad 23 juni 2022
Wall Street frågar sig om centralbankens räntehöjningar för att tämja inflationen kommer att lyckas. Arkivbild.
Wall Street frågar sig om centralbankens räntehöjningar för att tämja inflationen kommer att lyckas. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Breda index S&P 500 steg 1,0 procent och Dow Jones industriindex ökade 0,6 procent. Bäst gick det dock för teknikaktierna. Nasdaqs kompositindex klättrade 1,6 procent.

Centralbankschefen Jerome Powell upprepade sitt budskap inför kongressen på torsdagen, att Fed är fast besluten att få ner inflationen. Han noterade också att en kommande recession är "möjlig".

Annons

Investerare är oroliga för den skenande inflationen som stigit till den högsta nivån på nästan tre decennier. Marknaden frågar sig om centralbankens räntehöjningar för att tämja inflationen kommer att lyckas, eller vidare stjälpa konjunkturen.

Till skillnad mot torsdagens handelsdag backade börserna något i onsdags, efter tisdagens lyft på över två procent. Den uppgången följde i sin tur av förra veckans breda nedgångar, som för S&P 500 blev den sämsta handelsveckan sedan pandemins utbrott i mars 2020.

I måndags höll Wall Street stängt på grund av helgdag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons