Workshop med såväl allvar som glädje

Skåne/Kristianstad – Vi vill skapa en positiv värld.
Publicerad 4 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Johanna Bondesson och de andra lär sig Dance 4 Life-dansen. Foto: Catja Tonberg
Johanna Bondesson och de andra lär sig Dance 4 Life-dansen. Foto: Catja Tonberg

– Vi vill skapa en positiv värld. Det måste göras med positiva medel, säger Sebastian Andreas Hecht.Under World Scout Jamboree anordnar Dance 4 Life och UNAIDS workshops för scouterna. Med ungdomar från hela världen vill de sprida kunskap om viruset. Genom dans och med sång som lyder "We can beat it! Take responsability!" sprider de budskapet och den specialkoreograferade dansen.

Sebastian Andreas Hecht från Bremen i Tyskland har själv HIV sedan tolv år tillbaka och delar sin berättelse med de eftertänksamt lyssnande scouterna. – Jag var bara arton och hade haft tjej i tre månader. Vi hade sex utan kondom och jag trodde aldrig man fick HIV i länder som Tyskland. Plötsligt blev jag väldigt sjuk, berättar han.Sedan blir det dans igen. – Jag vill att ni dansar med mig. Att ni tar den här känslan ni har nu och gör den till något positivt, säger han.

Under torsdagen planeras en så kallad flashmob berättar de, där en större skara scouter ska dansa gemensamt klockan 11. Sebastian tror på att jobba förebyggande med ungdomar. Varje dag får 7 000 personer i världen HIV, och av dem är 43 procent i åldrarna 14 till 25 år. – HIV är som ett spöke. Alla har hört talas om det, men få kommer i kontakt med det. Med min historia hoppas jag kunna sprida kunskap, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.