Ytterligare man gripen för regaliestölden

Inrikes Under lördagen greps en man för inbladning i stölden av begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka.
Publicerad 10 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Det var i somras som Karl IX och Kristina den äldres begravningsregalier stals i en fräck kupp från Strängnäs domkyrka.

Två misstänkta gärningsman sågs försvinna på en motorbåt, men det dröjde till september innan polisen kunde gripa någon misstänkt i ärendet.

Under den nyligen påbörjade rättegången mot den gripne mannen hittades de kungliga dyrgriparna i en soptunna i en förort till Stockholm.

I samband med fyndet kunde en man gripas. Han sitter nu häkad misstänkt för grovt häleri.

På söndagen meddelade Åklagarmyndigheten att ytterligare en man gripits för inblandning i stölden. Han frihetsberövades på lördagen.

– Ytterligare en man greps i går lördag i ärendet efter att ha varit anhållen i frånvaro sedan i fredags. Den mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, alltså delaktighet i själva stölden av regalierna, säger förundersökningsledaren Reena Devgun vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i pressmeddelandet.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.