33-åring knivhögg annan man i halsen

Osby Det var natten till lördagen den 30 juli som misshandeln skedde på Västra Storgatan i Osby.
Osby • Publicerad 15 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var natten till lördagen den 30 juli som misshandeln skedde på Västra Storgatan i Osby.Upprinnelsen till händelsen var att ett gäng med ungdomar, cirka tio stycken, satt utanför Ica på Västra Storgatan. Alla inblandade är eniga om att de var ganska högljudda och livliga, och klockan hade passerat midnatt.

Efter att ha hört gänget ett tag tröttnade 33-åringen och gick ut på sin balkong och sade till dem att de skulle lämna platsen. Enligt den nu åtalade mannen började då en av killarna i gänget kaxa sig mot honom, han sade då till killen att sluta annars skulle han komma ner till honom.28-åringens version av inledningen till bråket går i samma riktning, det som skiljer är lite av vad som sades. Den misshandlade mannen hävdar att 33-åringen ska sagt att att om de inte slutade väsnas så skulle han komma ut och sticka honom med en kniv. På det ska 28-åringen enligt egen utsago ha sagt "Kom du ut", men han trodde aldrig att 33-åringen skulle göra verklighet av sitt hot. Efter denna första dispyt fortsatte gänget att väsnas, och när det gått knappt en halvtimme sedan den första ordväxlingen kom 33-åringen ut på gatan. Han hade då med sig en kniv och högg då 28-åringen i halsen vilket renderade i ett 1,5 centimeter långt skärsår.

33-åringen hävdar att han siktade mot nyckelbenet och att han gjorde detta för att markera att killen skulle visa respekt mot honom.28-åringen kände ingen smärta vid hugget och blev inte varse att han träffats förrän han gärningsmannen sade till honom. Gänget splittrades då snabbt, och en av dem larmade polis och ambulans. 33-åringen å sin sida lämnade också platsen och gick upp i sin lägenhet och väntade på polisen.När ambulansen kom tittade personalen till 28-åringen, och gjorde då bedömningen att han inte behövde uppsöka sjukhus akut. Detta ställde sig dock rättsläkaren frågande till.33-åringen menar att gänget provocerade fram det som hände, och att hans avsikt var att ge ett litet stick i nyckelbenet. Han nekar till grov misshandel men erkänner misshandel.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.