Annons

Allvar och lek under höstlovsträning på is

OSBY Träningsläger för konståkningsklubben innebär inte bara träning utan även lek och pyssel.
Osby • Publicerad 30 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Det börjar närma sig lunchtid i Osby ishall och ute på isen drillar den franske tränaren Yoann Deslot den blå och den orangea gruppens åkare. Några piruetter till, sedan snabbt upp för trapporna till kafeterian och den väntande grytan med korv stroganoff. – Det är mitt elfte år i klubben nu och jag är 15 år gammal, säger Maja Brostedt, en av åkarna i gruppen, Jag tränar sex gånger i veckan.

Hennes kompis Tilda Carlsson, 14, gör nio pass vanliga skolveckor under terminerna. Men det hindrar dem inte från att lägga hela måndag, tisdag och onsdag under höstlovsveckan på klubbens höstläger. – Läger är jätteroligt, det finns alltid nåt att göra. Annars skulle jag bara ha suttit hemma, säger Tilda Carlsson.I år är det tredje gången som Osby konståkningsklubb arrangerar ett höstläger för sina åkare. 45 barn och ungdomar deltar under tre dagar, från morgon till kväll. Dans i Hasslarödsskolans spegelsal varvas med fysträning och övningar på isen.

Annons

Men det är inte bara hård träning på programmet. I pauserna har klubben ordnat olika sorters pyssel och i korridoren i klubbens omklädningsrum pågår mycket stoj och lek. Christina Poppe, som är en av de som håller i lägret, fotograferar lägerdeltagarna och gör sedan glittriga, laminerade bokmärken av bilderna till alla som vill ha. Hon är själv uppväxt i klubben och pekar mot en bänk där hennes plats brukade vara när hon var barn.– Många tränar här varenda eftermiddag. Vårt klubbrum blir som deras fritidsgård.

bild 1/5
Ute på isen ger tränaren Yoann Deslot instruktioner till åkarna.
Under lunchrasten tar Bianca Rolandsson en selfie tillsmmans med bland andra Ebba Svensson och Izabelle Wallenborg  i kafeterians soffa. Konståkning är
precis som alla tekniksporter
träningsintensiv. Men det finns tid till lek även på ett träningsläger.
Tilda Carlsson och Maja Brostedt snörar på sig skridskorna inför sista passet innan lunch. Foto: Torbjörn Wester
Ute på isen ger tränaren Yoann Deslot instruktioner till åkarna.
Under lunchrasten tar Bianca Rolandsson en selfie tillsmmans med bland andra Ebba Svensson och Izabelle Wallenborg  i kafeterians soffa. Konståkning är
torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons