Citysamordnare får troligen vara kvar

Osby En utvärdering av projektet med citysamordnare i Osby och Lönsboda har genomförts.
Osby • Publicerad 17 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Osbys citysamordnare sedan drygt ett år Jankov Månsson har fått bra betyg i den utvärdering som gjorts. Troligen kommer samornarna i Osby och Lönsboda att bli kvar. Arkivbild
Osbys citysamordnare sedan drygt ett år Jankov Månsson har fått bra betyg i den utvärdering som gjorts. Troligen kommer samornarna i Osby och Lönsboda att bli kvar. Arkivbild

En utvärdering av projektet med citysamordnare i Osby och Lönsboda har genomförts. Genom att handlare på de båda orterna har fått svara på en rad frågor har man fått fram en bild över vad som har varit positivt och vad som skulle kunna förbättras.

Det var för cirka ett och ett halvt år sedan som Jankov Månsson tog på sig citysamordnarkostymen i Osby. Cirka ett halvår senare gjorden Rolf Nilsson detsamma i Lönsboda.Målet var att göra de båda orterna attraktivare som shoppingorter och att näringsidkare skulle kunna samverka i olika evenemang. Genom arrangemang och marknadsföringsinsatser vill man bland annat få de egna invånarna att utnyttja ortens eget utbud av handel och service.

Enkäten genererade 22 svar i Osby och 9 svar i Lönsboda.I Osby har man i stort sett varit nöjd med de aktiviteter som genomförts under den tid som projektet pågått. Svaren spretar dock något när det gäller aktiviteternas nytta för den egna butiken. När det gäller nyttan räknat i kronor och ören för butiken är man lite mer pessimistisk. Hela nio butiker har uppgett att det inte gett en enda krona extra.Jankov Månsson som citysamordnare har däremot genomgående fått gott betyg. Och sammantaget är man positiv till ännu fler aktiviteter.

Bland synpunkter som kommit in när det gäller Osby märks kritik mot att vissa butiker bara satsat halvhjärtat. "Antingen är alla med eller så är ingen" är en kommentar.Viss kritik mot ostrukturerade kampanjer och annonser har också framförts samt att aktiviteter saknas på Östra Järnvägsgatan.Utvärderingen av Lönsboda har av de nio butiker som svarat fått blandade reaktioner. Här efterlyses mer stöd från Osby Näringsliv samt samordnad marknadsföring där Lönsbodas butiker slår sig ihop genom att skicka ut en gemensam folder med "kanonerbjudande".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.