Extrema bilar och stort ljud

Osby – Jag gör det här för att det ska hända något kul.
Osby • Publicerad 14 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
MorganSvennarp visar sin egen extrema bil på E Custom Meet under lördag. Foto: Lasse Lindell
MorganSvennarp visar sin egen extrema bil på E Custom Meet under lördag. Foto: Lasse Lindell

– Jag gör det här för att det ska hända något kul. Kanske kan det bli en folkfest med tiden, säger Morgan Svennarp som anordnar E Custom Meet för andra gången.

Bilarna som ställs ut är "styling bilar", alltså mer eller mindre ombyggda fordon. De visas i klasserna Xtreme Styling Car och Styling Car.– De fem bästa bilana i varje klass får pris. Dess- utom delas pris ut till entusiaster som inte nått riktigt ända fram med sina byggen, berättar Morgan Svennarp.

Vid sidan av biltävlingen blir det också en kamp om bästa ljud. Många specialbyggen är närmast rullande ljudanläggningar. – Alla spelar samma musik och vi mäter ljudstyrkan med stängda och öppna dörrar, förklarar arrangör Svennarp.

Incheckning av tävlingsbilar blir det klockan 10.00. Utställningen börjar 12.00 och prisutdelningen cirka 15.30. Det hela utspelar sig på området bakom Swansons resebyrå och det är fri entré.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.