Flera inblandade i stort slagsmål

Osby • Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Vid 23-tiden i lördags brakade ett större slagsmål loss på en restaurang på Västra Järnvägsgatan i Osby, vittnar flera polisanmälningar från olika parter om.

De exakta omständigheterna ska utredas. Men enligt polisen tycks upprinnelsen vara en meningsskiljaktighet mellan två personer som fått dem att råka i luven på varandra.

De ska ha börjat slåss vilket bland annat lett till att två fönster krossades. Därefter ska flera vänner i de respektive lägren valt att blanda sig i och ytterligare tumult ska ha uppstått.

– Båda parter har kompisar som hjälper. Det verkar ha varit ett stort handgemäng med allmän kalabalik, konstaterar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt polisanmälningar ska en man i 40-årsåldern fått näsblod och ömhet efter att ha tagit emot slag.

I det andra lägret har en man i 30-årsåldern fått föras till sjukhus med ambulans efter att ha fått en sårskada i ansiktet. I det senare fallet, vilket polisen rubricerar som grov misshandel, påstås det att sårskadan ska ha orsakats av ett slag med en flaska.

Förutom grov misshandel har anmälningar om misshandel samt skadegörelse upprättats efter händelsen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.