Föräldrar vill ha bättre öppettider

Osby Det var för ett par dagar sedan som kommunens utbildningsnämnd fick ta emot en lista på närmare 150 namn, där det ställs krav på bättre öppettider för förskolorna i Killeberg.
Osby • Publicerad 7 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var för ett par dagar sedan som kommunens utbildningsnämnd fick ta emot en lista på närmare 150 namn, där det ställs krav på bättre öppettider för förskolorna i Killeberg. I ett brev till kommunen skriver de att dagens organisation skapar orimliga konsekvenser för föräldrarna. Det finns enligt brevskrivarnasvårigheter när de får köra sina barn till Lönsboda eller Osby istället för att lämna dem till en närbelägen förskola i Killeberg.

Enligt brevet kan föräldar behöva köra sitt barn upp emot åtta mil per dag för att lämna till en personal som barnen inte är bekanta med och i en okänd miljö. Kritik förs också fram emot att kommunen skulle kunna bestämma över när föräldrarna kan ta semester. Det vill säga under de dagar som förskolan har stängt. och då dagispersonalen själva har ledigt.

Det ställs därför krav på att Osby kommun nu ändrar sitt öppethållande av förskolorna. Under jullovet har endast tre av åtta förskolor i kommunen haft öppet. "Vi kräver att från och med sommaren 2012 ska det vara öppet på Trulsagården under ledigheterna när underlag finns". I samma brev står det också att argumentet med för lite underlag inte skulle hålla. Minst 10 barn ska finnas att lämna till förskolan under loven, enligt brevskrivarna.

Även tidigare har förskolorna i Killeberg och öppettiderna under loven, varit under diskssion med spridda reaktioner. Kritiken har då främst handlar om för få förskoleplatser. En lösning på det problemet är ännu inte klar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.