Fritankare försvann till skogs

Osby Någon minut innan klockan 19 i fredagskväll tankade en person på Lars Dufwa i Osby.
Osby • Publicerad 18 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Någon minut innan klockan 19 i fredagskväll tankade en person på Lars Dufwa i Osby. Dieseln i tanken var värd 957 kronor enligt polisanmälan, men det var en summa bilisten inte hade för avsikt att betala utan personen valde istället att köra ifrån platsen.

Kort därefter inkom ett larm om att en bil kört av riksväg 23 i höjd med Osby. Bilen visade sig vara samma som bara några minuter tidigare tankat på och smitit från Lars Dufwa. När polisen kom till platsen för trafikolyckan visade det sig att där inte fanns någon människa på plats. Istället ska den misstänkte föraren ha lagt benen på ryggen och lämnat platsen. Polisen inledde en sökinsats men lyckades inte påträffa personen som nu misstänks för drivmedelsstöld samt smitning från trafikolycka.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.