Göran och Lisa får uppehållstillstånd

Osby – Många människor har skickat bilder på tillfällen då de har besökt apan och kaninen, berättar Peter Apelgren som är på en snabbvisit i Osby.
Osby • Publicerad 19 april 2013 • Uppdaterad 24 november 2021
från Konstkuppen. Radiosändning och besked om att konstverken får stanna.
från Konstkuppen. Radiosändning och besked om att konstverken får stanna.

– Många människor har skickat bilder på tillfällen då de har besökt apan och kaninen, berättar Peter Apelgren som är på en snabbvisit i Osby.Anledningen till det korta morgonstoppet är att han ska ha en pratstund med radioprataren Johan Pettersson på Radio Kristianstad. För lyssnarna berättar Peter Apelgren både om hur idén till jättefigurerna dök upp och om arbetet med tv-programmet Konstkuppen.I början av året sändes programmet och sedan dess har Lisa och Göran hälsat många besökare välkomna till kanten av Osbysjön.Men frågan har kvarstått. Ska Göran och Lisa utvisas från Skåne eller ska de få uppehållstillstånd. Något formellt beslut är ännu inte fattat, men allt verkar tyda på att de båda figurerna ska få stanna.Enligt arkitekten Carl-Folke Jacobsson har ett bud lämnats till Peter Apelgren som nickar bekräftande. Även om inga detaljer diskuteras förstår man att även Peter vill att de ska få stanna i Osby. – Jag har fått förfrågningar från flera företag som är intresserade, men jag tycker att de passar bra här, säger Peter Apelgren.Det verkar faktiskt som om överenskommelsen mellan konstnären Peter Apelgren och Osby kommun bara är ett handslag bort.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.