Annons

Illegalt streetrace drog tusentals

Osby Under lördagskvällen förvandlades återigen det betonggrå industrifältet i västra Osby till ett bensindoftande festivalområde. Arrangörerna uppskattar att omkring 1000 bilar närvarade på träffen, som trots en utsträckt hand till kommunen och beröm från räddningstjänst och polis tvingas att arrangera träffarna i det fördolda.
Osby • Publicerad 25 maj 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Timmarna innan den utsatta tiden rasar det in rapporter från runt om i landet på evenemangets Facebooksida. Bilder på nypolerade bilar och korta meddelanden om att man nu börjar röra sig mot Osby dominerar. 2 100 personer hade då meddelat sitt intresse. Men även ute i den fysiska världen märktes det att det var någonting på gång.

Annons

När Norra Skånes reportrar vid halv åttatiden rullade in på Shellmacken var personalförstärkningen på ingång. Macken satsar precis som förra året på extra bemanning och utökade öppettider under bilträffen. Även byns pizzerior har fått nys om att det återigen är dags för streetrace och har förberett sig på att hålla extraöppet.

Fler och fler bilar rullar in i industriområdet och ansluter till festen. Motorer varvar, däck tjuter, baslådor dunkar. Det luktar bensin, bränt gummi och öl.

Annons

Är det här Ellas första bilträff?

Informationen går ut i Facebookgruppen och tävlingarna bryts. Återigen börjar det rasa in inlägg. Även nu med bilder på bilar, men denna gången med bifogade tack för en väl arrangerad träff. Så fortsätter det långt in på natten. Tidigt på söndagsmorgonen skriver en boende: ”Tack för visad hänsyn utanför vårt hus! Satt på balkongen o tittade på den strida ström med bilar som passerade. Var även på plats på mossvägen en stund. Riktigt bra arrangerat”

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons