Kikki Danielsson klar för allsång i Osby

Osby • Publicerad 18 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Förra veckan stod det klart att artisten Sonja Aldén gästar Svarta Bergen i sommar.

Tidigare den här veckan stod det klart att det blir utebio i Osby och Lönsboda till sommaren igen.

Nu kan ännu fler nöjesnyheter i kommunen presenteras. I maj gästas två separata evenemang av inga mindre än Kikki Danielsson och Sean Banan.

Först ska hon ut på turné under våren, men lördagen den 23 maj återvänder Kikki Danielsson, som knappast behöver någon närmare presentation, till hembygden när det arrangeras allsång i Centralparken i Osby.

– Kikki blir dragplåstret och det kommer att tillkomma fler gäster, säger cityledaren Jimmy Ekborg.

Innan allsången drar igång på seneftermiddagen ska det även arrangeras aktiviteter på byn där bland annat handlarna håller öppet.

Dessförinnan infaller den första lördagen i maj – synonymt med Lönsbodadagen. I år blir det redan den 2 maj och planeringen har varit i full gång under lång tid.

– Jag samordnar Lönsbodadagen för handlarna i Lönsboda för åttonde gången och det bara växer. Det är en stor glädje. Meningen är att dagen ska fortsätta utvecklas och synas ännu mer, säger Jimmy Ekborg.

Som en del av underhållningen har artisten Sean Banan, bland annat känd från flera medverkanden i Melodifestivalen, bokats in.

Förhoppningen är förstås att han blir en publikdragare, inte minst bland de yngre, när han ställer sig på scenen i Lönsboda.

– Sean Banan kan nog dra mycket folk. Han har med sig en piratshow, en uppblåsbar banan och allt vad det är... Vi ska bygga en rejäl scen inne i centrum, säger Jimmy Ekborg.

Lönsbodadagen 2020 kommer att avslutas med att Grönwalls framträder på Granada under kvällen.

bild 1/2
Sean Banan har varit med i Melodifestivalen flera gånger. Här under framförandet av låten Copacabanana 2013.
				Foto: Claudio Bresciani/tt
Kikki kommer. Foto: tt
Sean Banan har varit med i Melodifestivalen flera gånger. Här under framförandet av låten Copacabanana 2013.
				Foto: Claudio Bresciani/tt
Kikki kommer. Foto: tt
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.