Musikalisk kryssning

Osby – Där satt den, hojtade Yngve Lörup när han klämt in den sista bokstaven i veckans Melodikryss.
Osby • Publicerad 9 oktober 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Melodikryss på biblioteket. Alvin och Bodil Jeppsson tillsammans med Ylva Palmgren.
Melodikryss på biblioteket. Alvin och Bodil Jeppsson tillsammans med Ylva Palmgren.

– Där satt den, hojtade Yngve Lörup när han klämt in den sista bokstaven i veckans Melodikryss.Runt fikabordet på biblioteket i Osby hade några kryssugna personer dykt upp för att tillsammans hitta svaren till veckans Melodikryss.

Kryssandet är ett av flera arrangemang som biblioteket och Osby kultur genomfört i samband med bibliotekets 25-årsfirande.Egentligen skulle deltagarna bänkat sig i Musikrummet, men på grund av mystisk radioskugga fick man flytta in i bibliotekets kök.Väl på plats var det bara att lyssna på Anders Eldemans frågor och plocka fram musikminnena mellan kaffeslurkarna. Men lite hjälp fanns att få. Musiklexikon och en liten fusktitt på Internet banade vägen till en med största sannolikhet korrekt krysslösning.

– Det är trevligt att lösa Melodikrysset så här, tycker Yngve Lörup. Det är roligt att kunna bolla frågorna mellan varandraTillsammans med Ylva Palmgren från konsertföreningen representerade han lite extra musikaliskt intresse.

Alvin Jeppsson som uppgavs ha koll på den klassiska musiken fick däremot inte någon chans att briljera.– Nä, det blir bara i ungefär vart fjärde program, konstaterade han besviket.Trots detta, hade kryssbesökarna inga större problem att hitta fram till svaren.Äldre toner eller modern musik verkade inte spela någon större roll. Kunskapen satt där.

Maritha Forsberg som är bibliotekschef hade dock hoppats på lite fler besökare. Men än är det inte för sent. Nästa lördag den 15 oktober klockan 9,45 kommer det en ny chans.Då avslöjas också svaren på den här veckans musikaliska frågor.Och kanske kommer någon av vinnarna från Osby.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.