Annons

Niklas Larsson (C) håller med kritikerna

Osby – Det är bedrövligt att Osby, som legat topp 25 i Sverige, nu ligger på plats 32 av 33 i Skåne vad gäller företagens betygsättning av kommunerna. Det säger oppositionsrådet Niklas Larsson (C). Vi måste få igång ett bättre samarbete.
Osby • Publicerad 17 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Han håller med Rolf Elmér, regionchef för Skånes näringsliv, som i gårdagens Norra Skåne gav Osby kommun hård kritik för dålig dialog och för krånglig upphandling.

Niklas Larsson säger också att kommunen och näringslivet har olika bilder av företagsklimatet.

Annons

– Vi måste göra ett omtag, så vi har samma bild och kan jobba mot gemensamma mål, säger Niklas Larsson.

– Politiken måste bli mer lyhörd så vi får en bättre dialog och kommunikation.

Niklas Larsson säger att det som har retat upp många var upphandlingen av två förskolor och ett LSS-boende i Osby kommun.

– Vi kan inte göra så stora upphandlingar, säger Niklas Larsson, det är bättre att satsa på mindre upphandlingar, och göra det möjligt för våra lokala företag att komma in.

– Jag tycker också vi borde frångå partnering, så vi inte utesluter lokala företag.

Östra Göinge och Osby har en gemensam upphandlingsmyndighet, hur kan det då bli så stora skillnader i hur företagen uppfattar de båda kommunerna?

– I Östra Göinge kommun upphandlar de inte så stora projekt som vi har gjort, svarar Niklas Larsson.

Hur ska ni kunna vända läget radikalt?

– Vi måste lyssna mer på varandra, och kanske väcka liv i vårt näringslivsbolag, men politiker och näringslivet måste gå vidare tillsammans. Blomstrande företag skapar vinst och ger skatteintäkter som i sin tur kan producera vård, skola och omsorg, säger Larsson.

– Ett steg mot en bättre dialog är att vi i alliansen återremitterade centrumplanen med anledning av att den fick stark kritik från näringslivet.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons