Ny ishall – då kan det bli SM-tävlingar

Osby • Publicerad 5 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Ulrika Dahl och Sara Rosquist i Osby KK.
Ulrika Dahl och Sara Rosquist i Osby KK.

I samband med att Osby konståkningsklubb arrangerade Osbystjärnan i helgen passade Norra Skåne på att fråga tävlingsledaren Sara Rosquist vad klubben har för förhoppningar nu när en ny ishall är på gång.

Och Rosquists svar kom snabbt:

– Vi vill hålla SM här. Vi vill få en så pass bra ishall så att vi kan ha SM här i Osby. Osby är stora på konståkning, säger hon.

Klubben visade i helgen – på nytt – att den är en riktigt bra arrangörsklubb. Osby KK fick beröm för stjärntävlingen och Sara Rosquist berättade att det ligger mycket arbete bakom.

Med ideella krafter erbjöd klubben ett uppskattat arrangemang som pågick i två hela dagar.

Varför har ni så gott rykte som arrangör?

– Vi sköter det, vi fixar och donar och gör det mysigt för alla inblandade, både för åkarna och föräldrarna.

En stjärntävling för i huvudsak yngre åkare är alltså inget man roddar ihop på en förmiddag – men samtidigt har Osby KK tankar på att anordna större tävlingar.

Svenska mästerskap, för att vara exakt.

Det krävs dock en ishall som uppfyller kraven för SM-arrangemang. Och en ny ishall är som bekant på gång i Osby efter otaliga turer.

– Vi hoppas på en ny ishall med bra is, bra läktare och fina omklädningsrum. Det är superviktigt att behålla ishallen i Osby. Vi är över hundra medlemmar i konståkningsklubben, sen har vi hockeyn och så alla fritidsåkare. Ishallen är viktig för Osby, säger Sara Rosquist.

Om (när?) en ny ishall blir verklighet tar Osby KK sikte på att sätta Osby på kartan med SM-tävlingar.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.