Överskott går till svältande i Afrika

Osby Svältkatastrofen på Afrikas horn berör miljontals människor.
Osby • Publicerad 17 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Marion Ohlsson
Marion Ohlsson

Svältkatastrofen på Afrikas horn berör miljontals människor. Medierna har under flera månader berättat om hungersnöd och torka som tros vara den värsta på 60 år.Filippos och Pingstkyrkan hoppas få Osbyborna att ge ett bidrag till de nödlidande när man på lördag sätter fokus på svältkatastrofen och den drabbade regionen och låter överskottet gå till hjälpverksamhet.

– Osbyborna är givmilda. Det har vi sett när det gäller gåvorna till Ukraina, säger Tommy Kjellman, pastor i Pingstkyrkan. Under 14 år har verksamheten pågått och gåvorna har stiget från 30 000 till 300 000 kronor per år.

– Vi vill glädja både våra kunder, givare och vänner med en speciell Filipposdag, säger Marion Olsson som under många år arbetat med både butiken och hjälparbetet.På lördag håller butiken öppet mellan klockan 10-14. Därefter drar allsången i gång under ledning av Dan-Inge Olsson och Hans Gardelid.

Det är tredje året i rad som Filippos second handbutik i den gamla skolan i Marklunda arrangerar en allsångseftermiddag. De som så önskar kan ta med egna instrument och självklart så mycket sångröst som möjligt.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.